Excite

Doe de RDW kentekencheck voor de auto

Aan een auto kun je een aantal dingen zien. Welke kleur hij heeft, wat voor wielen eronder zitten en of er schade op zit. Maar wat er onder de motorkap ligt of wat voor type het is, dat kun je niet met zekerheid vaststellen. Wil je dat weten, doe dan de RDW kentekencheck voor de auto.

Alle eigenschappen op een rijtje

Je kunt de RDW kentekencheck voor de auto uitvoeren via de website van de RDW. Door het kenteken van de auto in te voeren, krijg je toegang tot de database van de RDW. Je krijgt dan een helder overzicht met alle eigenschappen van de auto op een rijtje. Denk bijvoorbeeld aan het type voertuig, de handelsbenaming, de soort brandstof waarop de auto rijdt, de vervaldatum van de APK, de datum dat de auto op naam is gesteld van de huidige eigenaar, maar ook de datum dat de auto voor het eerst in Nederland toegelaten is. Persoonsgegevens worden uiteraard niet weergegeven.

Kosten en verbruik

Als je de check uitvoert voor een auto die je misschien wilt kopen, dan is het handig om te kijken naar het verbruik en het gewicht. Daaruit kun je afleiden of de auto ook duur is in gebruik. Aan de hand van het gewicht kun je de wegenbelasting berekenen. Vergeet ook niet te kijken bij de CO2-uitstoot. Als die binnen de grenzen blijft, kan het namelijk zijn dat je helemaal geen wegenbelasting hoeft te betalen. Dat scheelt je al snel een paar tientjes per maand. Een zuinige en milieuvriendelijke auto is sowieso gunstig, want die heeft meestal een hogere restwaarde.

Zakelijke variant

Als je bedrijfsmatig de RDW kentekencheck voor de auto wilt uitvoeren, dan kun je hiervoor een speciaal abonnement afsluiten. Je moet dan geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel en kunt de informatie zowel online bekijken als downloaden in een bestand. Aan beide methodes zijn kosten verbonden. Het is niet toegestaan de applicatie voor particulieren ook zakelijk te gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020