Excite

Regel je zaken zelf online via de RDW

Iedereen die te maken heeft met voertuigen, bijvoorbeeld een auto of een motor, komt wel in aanraking met de RDW. De RDW stelt de eisen vast waaraan voertuigen moeten voldoen die in Nederland op de openbare weg mogen rijden. Ook toetst de RDW voertuigen. Voldoet een wagen niet aan de eisen, dan kunnen hier behoorlijke boetes voor gerekend worden. Het is dus handig om je eigen zaken goed te regelen.

Wat doet de RDW en wat kun je zelf doen?

Als eigenaar van bijvoorbeeld een auto, krijg je op verschillende manieren te maken met de RDW. Denk eens aan de APK-keuring. Als een auto ouder is dan drie jaar, dan moet er jaarlijks – of eens in de twee jaar, afhankelijk van je auto – een APK-keuring worden uitgevoerd die laat zien of een auto nog in goede staat verkeert. Laat je een APK-keuring niet op tijd uitvoeren, dan kun je hier een boete voor krijgen. Zelf kun je via de website van de RDW kijken voor welke datum je auto APK-gekeurd moet zijn. Ook kun je instellen dat je een melding wilt krijgen als je APK-keuring verloopt.

Schorsing van je auto

Via de RDW kun je ook je voertuig schorsen. Dit doe je als je een auto (tijdelijk) niet meer gebruikt en dus ook niet wilt verzekeren. Als een auto niet geschorst is, moet hij gewoon verzekerd zijn. Schorsen kost wel geld, dus doe het alleen als je de auto echt voor langere tijd niet gebruikt, denk aan een cabrio in de winter. Een schorsing opheffen kan vanzelfsprekend ook online.

Kentekenbewijs bij de RDW

Ben je je kentekenbewijs kwijt? Ook dan kun je online terecht bij de RDW. Je vraagt via de site een vervangend bewijs aan en krijgt het dan opgestuurd via de post.

Bewaar alle correspondentie met de RDW

Als je dingen online kunt regelen, vergeet je soms hiervan bewijzen op te slaan. Helaas gaat er echter ook bij de RDW wel eens iets mis, dus bewaar al je correspondentie. Je kunt aanvraagformulieren vaak ook uitprinten. Noteer even de datum van de aanvraag en je kunt bewijsmateriaal produceren als dat nodig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020