Excite

Racewagen van groenten rijdt op chocolade

Niets is onmogelijk. Dat wordt maar weer eens bewezen door wetenschappers van Warwick University in Engeland. Auto's die op elektriciteit, alcohol of water rijden, ging hun nog niet ver genoeg. F*ck it, dachten ze, we bouwen gewoon een auto van wortels en aardappelen en laten 'm rijden op chocolade. Gewoon omdat we er zin in hebben.

En dat is de hele coole wetenschappers van Warwick University gelukt. De ecoF3 haalt maar liefst 230 kilometer per uur. Het stuur is gemaakt van wortel, de carrosserie is opgebouwd uit aardappelen en de stoelen zijn van sojabonen gefabriceerd. Als smeermiddel wordt plantenolie gebruikt en de biodieselmotor rijdt op olie van groenten. Of chocolade.

Met de ultracoole ecoF3 willen de makers laten zien dat een zeer milieuzuinige auto helemaal niet langzaam hoeft te zijn. Ze willen volgend seizoen meerijden in de Formule 3 en hoopt dat de discussie in de Formule 1 van dubbele diffusers naar biobrandstof gaat. Het grote voordeel van de ecoF3 is dat als je total loss rijdt, je het wrak kunt opeten. Niets is onmogelijk.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020