Excite

Racemonster Bugatti vliegt over circuit

De nieuwste Bugatti Veyron 16.4 Super Sport is de allersnelste productie-auto op dit moment. De wagen maakte een proefrit op het testcircuit van Volkswagen en haalde daar een gemiddelde topsnelheid van maar liefst 431 kilometer per uur.

Deze snelheid werd gereden door testrijder Pierre Henri Raphanel. Zijn eerste rit haalde een top van maar liefst 427,933 kilometer per uur en in tegengestelde richting kwam daar met 434,211 zelfs nog overheen. Dit leverde een gemiddelde snelheid van 431,072 kilometer per uur op. Dit verbaasde zelfs de technici van het automerk, want zij hadden gerekend op een gemiddelde topsnelheid van ongeveer 425 kilometer per uur.

Overigens is het niet zo dat er straks ook 431 km/h met de wagen gereden kan worden: de fabrikant begrenst de snelheid van de wagen op 415 km/h. Dat is nog wel 8 kilometer per uur sneller dan de standaard uitvoering van de Veyron. De Super Sport editie beschikt over een W16-motor met maar liefst 1.200 pk en een koppel van 1.500 Nm.

Wie een eigen Veyron Super Sport wil hebben, moet er snel bij zijn. Er worden maar vijf exemplaren geleverd in dezelfde versie als de testwagen. Zij krijgen de naam 3 Bugatti World Record Collection. De auto’s worden uitgevoerd in carbonzwart met oranje en deze vijf exemplaren zijn helaas al uitverkocht. Daarnaast zijn er inmiddels al 260 gewone Veyrons en 35 Grand Sports verkocht. Ook deze versies worden slechts beperkt gemaakt.

Afbeelding: Flickr account Damian Morys Foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020