Excite

Puma maakt Ferrari van merkkleding

De medewerkers van een Puma winkel in Carnaby Street, Londen, wisten hun winkel op te vrolijken met een wel heel bijzonder kunstwerk: een Ferrari die helemaal gemaakt is van merkkleding. Het uiteindelijke resultaat telt bijna 2000 kledingstukken.

Om de wagen, die geïnspireerd is op het model dat Kimi Raikkonen rijdt en gesponsord wordt door Puma, na te maken, werd eerst een week lang getekend en geëxperimenteerd met duizenden kledingstukken. Daarna heeft een team van acht medewerkers vijf uur lang gepuzzeld om de wagen in elkaar te krijgen. Ieder lid van het team werkte aan een apart onderdeel, net zoals gebeurt tijdens een pitstop.

Naast kleding werden er ook een aantal andere bijzondere voorwerpen gebruikt. Zo zijn de wielen van de wagen gemaakt van waterflesjes, zijn voor de spiegel zonnebrillen gebruikt en is het zitgedeelte van de wagen gemaakt van een rugzak. De banden zijn gemaakt van zwarte jeans en de body van de wagen wordt gevormd door een enorme verzameling rode T-shirts.

Inmiddels hebben al verschillende Formule 1-fans de wagen in de winkel bewonderd. Aanraken of erin zitten mag niet; daar is de wagen te kwetsbaar voor. Als je niet in de buurt woont of geen tijd hebt om langs te gaan, dan kun je ook het filmpje kijken dat gemaakt werd toen de wagen gemaakt werd. Dit filmpje werd nu al 130.000 keer bekeken. Nu het ontwerp zo’n succes blijkt te zijn, worden er mogelijk ook nog extra auto’s gemaakt voor andere Puma winkels.

Afbeelding: SOLENT

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020