Excite

Prins Laurent is rijbewijs kwijt

Hij mag eigenlijk nog niet eens in de schaduw staan van onze Prins Bernhard, maar de Belgische prins Laurent is ook best een boefje. In ieder geval op de weg, want Zijne Koninklijke Hoogheid wist het gaspedaal goed te vinden en mocht zijn rijbewijs inleveren.

In de Belgische hoofdstad Brussel scheurde Laurent met een gangetje van 82 kilometer per uur langs een flitscontrole, terwijl ook in België de maximale snelheid in de bebouwde kom op 50 kilometer per uur is vastgesteld. Maar ja, als je in een Fiat Punto rijdt die is opgekieteld door autotuner Abarth, dan moet je af en toe iets harder rijden.

Even later werd de prins staande gehouden door de politie, die graag zijn roze papiertje wilde vasthouden. Daarna wilde de politie zijn bewijs van rijbevoegdheid niet meer teruggeven. In België zijn de regels voor het innemen van rijbewijzen namelijk net iets strenger dan bij ons: Vanaf 10 kilometer per uur te hard mag het, vanaf 30 kilometer per uur is de politie het zelfs verplicht.

De prins wilde verder geen commentaar geven. In 2007 was Laurent ook al boevig bezig. Toen werd bekend dat zijn huis opnieuw was ingericht op kosten van de Belgische marine.

Afbeelding: Flickr, gebruiker agriflanders

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020