Excite

Prins Harry rijdt 160 km/u op de motor

Prins Harry van Engeland was met een paar vrienden naar het Britse racecircuit Donington Park gegaan. Een uitje, want Prins Harry houdt enorm veel van motoren. De Britse Grand Prix zou worden gereden en Prins Harry wilde dat uiteraard niet missen. Echter, het publiek keek vreemd op toen Prins Harry in beschermende kleding stapte en een helm op deed, om achterop te stappen bij dertienvoudig GP-winnaar Randy Mamola. Een droom voor heel veel racefans en als prins is de kans nu eenmaal groter dat je dromen uitkomen.

Prins Harry toonde geen tekenen van zenuwen achterop de superbike. Randy Mamola trok een wheelie, door de neus van de motor op te trekken. Ook dat is lef, met de derde in rij voor de Britse troonopvolging achterop. Die wil je niet stuk maken, uiteraard. Na de korte stunt reden de twee beroemdheden twee rondjes op volle snelheid over het circuit. Dat betekende dat Prins Harry zo'n 160 kilometer per uur klokte op de motor. En dat alles was niet geregisseerd, maar een toevallige samenloop van omstandigheden. Uiteraard genieten voor Prins Harry.

De koninklijke zoon heeft zelf een zwarte Triumph en houdt wel van een ritje op de motor. Vorig jaar heeft hij met zijn broer William nog door Afrika gereden op de motor. De twee prinsen deden dat om geld op te halen voor het armlastige continent. Het geld dat de gevaarlijke tocht opbracht ging naar slachtoffers van AIDS en weeskinderen. Prins Harry en Prins William zouden graag een dergelijk avontuur opnieuw aangaan. Wellicht achterop bij Randy Mamola, dan gaat het in ieder geval een stuk sneller...

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020