Excite

Wat is de prijs voor autorijlessen?

Rijlespakketten

Veel jongeren beginnen ermee als ze achttien worden: autorijlessen. Iedereen hoopt gauw zijn of haar rijbewijs te hebben, maar soms moet er door geldnood tussentijds gestopt worden met de rijlessen. Dit kun je voorkomen door van tevoren een pakket af te sluiten waarin een vast aantal lessen, een tussentijdse toets en een examen zitten. De prijs van je autorijlessen staat vooraf vast en je weet meteen waar je aan toe bent. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Maar als je zo'n pakket wil afsluiten, is het handig om bij verschillende rijscholen te kijken naar de prijzen van pakketten. Ook naar de voorwaarden en prijs van een eventueel herexamen moet je goed kijken.

Losse rijlessen

Betaal je liever gewoon per les? Let dan niet alleen op de prijs van de autorijlessen, maar ook op de duur van de rijles. De ene rijschool kan veel vragen voor een uur les, de andere rijschool kan minder vragen, maar dan krijg je misschien maar drie kwartier. Reken dus altijd uit wat de prijs per uur zou zijn, of je nu drie kwartier, een uur of anderhalf uur les hebt. Zo weet je veel beter welke rijschool goedkoper is.

Examens

Met alleen rijlessen ben je er niet. Je zult ook een theorie-examen moeten afleggen. Je kunt zelf gaan oefenen voor het examen, je kunt er ook theorielessen voor volgen. Dit zul je wel moeten betalen, dus dat moet je ook bij de kosten tellen, net als de prijs van het theorie-examen. Een theorie-examen kost € 33,50 op het moment van schrijven. Je praktijkexamen is veel duurder, houd daar ook rekening mee, want het je weet nooit zeker of je de eerste keer zult slagen. Een praktijkexamen is bijna honderd euro, maar daar komen ook de kosten van de rijschool bij en eventueel ook nog extra rijlessen. Voor je aan je rijlessen begint, is het dus handig om goed op een rijtje te hebben wat het zal gaan kosten en wat je financiën zijn. Hou ook altijd wat geld opzij, zo hoef je niet halverwege met je rijopleiding te stoppen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020