Excite

Porsche showt nieuwe 911 Turbo

Er zijn weinig manieren om autoliefhebbers blij te maken dan door aan te kondigen dat Porsche met een nieuwe auto komt. Laat ons u vreugdevol maken. Porsche presenteert namelijk de nieuwe 911 Turbo. Sinterklaastijd voor grote jongens! Laten we gelijk maar met het goede nieuws in huis vallen: de nieuwe Porsche 911 Turbo is sneller dan de oude Porsche 911 Turbo. Hoeveel sneller? Wat dacht je van de honderd kilometer per uur in 3,4 seconden en een topsnelheid van maar liefst 312 kilometer per uur. De combinatie Porsche, 911 en Turbo stond altijd al voor snel, maar de Duitsers hebben zich nu overtroffen.

Het is al weer de zevende generatie 911 Turbo. Dat betekent dat de mensen van Porsche verstand hebben van het bouwen van een ultieme 911. De zevende telg in de familie bewijst dat eens te meer. De lijnen zijn herkenbaar en overduidelijk Porsche 911. Van binnen is de auto ook goed in elkaar geknutseld. Zo zit er een 3,8 liter motor in die 500 pk genereert. Een directe brandstofinjectie en geometrisch variabele turbo maken dit een hebbuh, hebbuh, hebbuh auto. O ja, om het verhaal af te maken, schakelen doe je met peddels achter het stuur. Hoe coureur ben je dan? Porsche weet nog steeds hoe je een autoliefhebber moet verwennen!

Uiteraard komt er ook een zeventraps automaat en wordt de 911 Turbo ook in cabriovariant geleverd. Fijn toch, dat ze ook aan de mooi weer rijders denken. De basisversie van de 911 gaat iets meer dan twee ton kosten. De cabrio tikt de 220.000 euro aan. Porsche zal de nieuwe 911 Turbo eerst showen op de IAA Frankfurt, de grootste autoshow van Duitsland, in september. In Nederland komt de nieuwste Porsche vanaf 21 november bij de dealer, dus in het najaar kan iedereen met wat minder geld de auto proberen te spotten op de Nederlandse wegen. Waar de 312 kilometer per uur waarschijnlijk niet wordt gehaald...

Afbeelding: Autotelegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020