Excite

Porsche presenteert snelste Cayman ooit

  • © Getty Images
Porsche heeft afgelopen woensdag de snelste Cayman ooit onthuld. Het gaat om de GT4-versie van dit model. Vanaf april zal de auto in Nederlandse showrooms verkocht worden. Liefhebbers moeten hier wel flink voor in de buidel tasten: de modellen beginnen bij een verkoopprijs van 126.100 euro.

De nieuwe Porsche Cayman GT4 heeft een vermogen van 385 pk en is voorzien van een boxer met 3,8 liter inhoud. Dat is dezelfde inhoud als de 400 pk motor van een 911 Carrera S. De auto kan in 4,4 seconden van 0 naar 100 gaan en de topsnelheid ligt op 295 kilometer per uur. Volgens de fabrikant kan de auto 100 kilometer rijden met 10,3 liter brandstof. Uiteraard is dat verbruik wel afhankelijk van de snelheid.

De GT4 toont onder de motorkap veel overeenkomsten met de 911 GT3. De remmen komen bijvoorbeeld bij de GT3 vandaan, evenals veel andere onderdelen. Het is mogelijk om tegen een meerprijs ook het Porsche Ceramic Composite Brake-remsysteem te bestellen.

De nieuwe GT4 is niet alleen indrukwekkend onder de motorkap; hij ziet er ook opvallend uit. Zo is de wagen voorzien van een stevige achterspoiler en wat andere voor- en achterbumpers. De wagen heeft standaard sportstoelen. Je kunt er ook voor kiezen om kuipstoelen te laten plaatsen. De Porsche Cayman GT4 zal in maart worden gepresenteerd aan het publiek. Dit gebeurt tijdens de salon van Genève.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020