Excite

Porsche Panamera al 6.000 maal besteld

De Porsche Panamera is nog niet eens in alle landen leverbaar in vijfdeurs hatchback-variant, toch spreekt Porsche nu al van een succes. Maar liefst 6.000 orders zijn er al binnengekomen voor de luxe-limousine van Porsche. Zelfs in deze tijden van crisis en bezuinigingen blijkt de luxe Porsche Panamera erg in trek. In de Verenigde Staten staat de teller op 1.500, in Nederland schijnen er al 150 stuks van de sport-sedan verkocht te zijn.

Op jaarbasis verwacht Porsche gemiddeld 20.000 stuks van de Panamera te verkopen. De sportieve sedan is dan ook een lust voor het oog en een monster op de weg. Maar nog leuker wordt het als de auto getuned wordt. Tuner speedART presenteerde tijdens de autoshow in Essen in 2009 de Porsche Panamera PS9. Dat is een limousine met 650 pk onder de motorkap, die ook nog eens een zeer gelikt uiterlijk heeft.

De standaard uitvoering van de Porsche Panamera levert 500 pk, maar speedART wist daar nog eens 150 pk extra aan toe te voegen. Nul naar honderd doet de PS9 dan ook binnen 3,2 seconden en de top ligt voorbij de 320 kilometer per uur. Verder is het interieur helemaal naar smaak aan te passen en levert speedART de bodykit aan iedereen die dat wil voor zijn Porsche Panamera.

Afbeelding: Autoblog.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019