Excite

Porsche komt met nieuwe Boxster

Ondanks het feit dat het eigenlijk helemaal geen seizoen is voor cabrio’s, komt Porsche toch met een nieuwe Boxster. En omdat het een prachtig exemplaar is, komt de Duitse autofabrikant hier moeiteloos mee weg!

De Boxster Spyder is een compleet nieuwe Boxster en geen limited edition van de Boxster op zich. Deze wagen is voorzien van een behoorlijk sterke 3,4 zescilinder boxermotor, waarmee de wagen een vermogen van maar liefst 320 pk krijgt. De topsnelheid is daar ook naar: die ligt op 267 kilometer per uur. Voor het optrekken van 0 naar honderd heeft deze Boxster slechts 4,8 seconden nodig.

Qua looks is ook de Porsche Boxster Spyder een echte Porsche. De wagen is voorzien van verlaagde zijramen en power dowmes achter de stoelen. Ook is de wagen uitgerust met een softtop, maar wel in een andere uitvoering dan we gewend zijn. Normaal gesproken wordt zo’n dak elektronisch in- en uitgevouwen; in dit geval gaat het om een linnen lap die over het interieur gespannen moet worden.

De topsnelheid haal je niet met die lap, wat ongetwijfeld ook iets zegt over de kwaliteit van die constructie. Dit heeft echter ook een voordeel: door het ontbreken van de elektrische kap is de Spyder lichter dan de gemiddelde Boxster. Het leeggewicht komt nu uit op ongeveer 1275 kilo.

De Boxster Spyder zal vanaf februari verkrijgbaar zijn en wordt begin december al op de L.A. Autoshow getoond aan het publiek.

Afbeelding: Porsche

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020