Excite

Porsche James Dean komt mogelijk terug

Autofabrikant Porsche overweegt de legendarische 550 Spyder wederom op de markt te brengen, zo verklapt Porsche-topman Matthias Müller in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt. De 550 Spyder verwierf in het verleden wereldfaam door filmheld James Dean.

”Ik kan me heel goed voorstellen dat een moderne versie van de fameuze Porsche van James Dean erg goed ontvangen zou worden bij onze klanten. Het idee fascineert me”, zegt Müller die met de herintroductie van de 550 Spyder een nieuwe doelgroep wil aanboren.

De nieuwe Spyder zal aanmerkelijk minder kosten dan de Porsche Boxster. Het goedkoopste model van de Boxster staat voor 67.900 euro op de prijslijst. Maar met een nieuwe versie van de Spyder kunnen liefhebbers van ‘retrosportwagens’ voor minder geld een fraai exemplaar in de garage zetten.

Dean verongelukte in 1955 in de 550 Spyder, een sportbolide met twee zitplaatsen die tussen 1953 en 1957 werd gemaakt. Door het fatale ongeluk van de acteur, dat gebeurde bij Cholame in Californië, verwierf de Spyder wereldfaam.

James Dean was een Amerikaanse acteur die de opstandige jeugd belichaamde, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause. Dean, die slechts 24 jaar oud werd, was door zijn knappe uiterlijk, zeer korte carrière en zijn vroege dood een cultfiguur in de jaren vijftig. Tussen 1951 en 1955 speelde hij in bijna veertig films.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020