Excite

Porsche haalt vijf miljard binnen met aandelen

Automerk Porsche heeft voor vijf miljard aandelen uitgegeven, zodat het mogelijk wordt om een fusie met Volkswagen aan te gaan. Dit maakte het bedrijf deze week bekend. De opbrengst van de aandelenemissie zal voornamelijk ten goede komen aan de schuldenlast van de Duitse sportwagenfabrikant.

Porsche heeft op het moment ongeveer 6,3 miljard schuld en de aandelenemissie zou deze schuldenlast bijna helemaal oplossen. Volkswagen heeft eerder al aangegeven belangstelling te hebben voor Porsche en bezit op het moment 49,9 procent van de aandelen. Het bedrijf wil ook de overige aandelen graag overnemen. Eerder heeft Porsche zelf geprobeerd om het veel grotere Volkswagen over te nemen. Dat mislukte jammerlijk.

Hier kwam zelfs een onderzoek uit voort, waarbij men keek of er niet bewust was geprobeerd de koers van Volkswagen te manipuleren door overnamegeruchten de wereld in te helpen. De koers van Volkswagen zou hierdoor namelijk ontzettend gestegen zijn.

Begin maart kocht Volkswagen al de divisie autohandel van Porsche. Hier werd 3,3 miljard euro voor betaald. Ook dit was weer een stap richting de inlijving van Porsche bij Volkswagen. PHS, de divisie autohandel, zorgt voor de distributie en verkoop van Porsches. Het geld dat deze deal opbracht zou gebruikt zijn om nieuw kapitaal in Porsche te pompen.

Afbeelding: Flickr account UggBoyUggGirl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020