Excite

Porsche denkt aan opvolger 550 Spyder

Heb je weinig geld, maar wil je toch graag in een nieuwe Porsche rijden dan heeft de Duitse sportwagenfabrikant goed nieuws voor je. Er zijn namelijk plannen om een budgetmodel te lanceren, dat in de hiërarchie nog onder de Boxster zou moeten komen.

Eerder al maakte Porsche bekend dat er ook een goedkopere versie van de Cayenne op de markt zou komen, de op de Audi Q5 gebaseerde Cajun. Deze zou in 2013 in de showroom moeten staan.

Porsche-baas Matthias Muller heeft inmiddels ook aangegeven aan een opvolger voor de 550 Spyder te werken. Dit model zou de goedkoopste Porsche moeten worden en daarmee de Boxster als voordeligste keus van de troon stoten.

"Ik kan me goed voorstellen dat een moderne variant van de 550 Spyder onze klanten erg zou aanspreken," vertelt Muller aan Autoweek. "Ik vind het idee fascinerend om zo’n technische legende weer tot leven te wekken. Hij was bijzonder puur door zijn lichte bouw en wendbaarheid. Het moet geen retro-auto worden, maar een kleine open tweezitter zou Porsche goed doen. Met een aantrekkelijke prijs is hij interessant voor een nieuwe doelgroep."

Momenteel wordt er druk gewerkt aan de nieuwe sportwagen onder de codenaam 551. In 1955 werd de 550 beroemd en berucht toen filmster James Dean zichzelf ermee op 24-jarige leeftijd dood reed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020