Excite

Porsche 911 Sport Classic goed ontvangen

Nederlanders zijn dol op Porsches. Zo dol zelfs, dat maar liefst 17 Nederlanders een gelimiteerde oplage van de 911 bestelden. Van deze speciale editie worden slechts 250 exemplaren gemaakt en normaal gesproken zijn de Nederlanders slechts verantwoordelijk voor ongeveer 1% van de verkoop.

Op zich is de schijnbare toename goed te verklaren. Volgens Ray Uiterwaal van Porsche worden in Nederland meestal de high-end modellen verkocht. 60% kiest daar voor. De nieuwe Porsche 911 Sport Classic sluit goed aan bij dat koopgedrag.

Porsche moet het daarnaast ook vooral hebben van de eigen, Duitse afzetmarkt. De Duitsers hadden in de eerste instantie 50 van de wagens toegewezen gekregen, maar die waren binnen twee dagen al uitverkocht. Uiteindelijk gaan er 80 van deze speciale Porsches naar Duitsland. Verder verkoopt het merk ook in Zwitserland relatief goed.

In het Midden-Oosten is daarentegen bijna geen belangstelling voor deze wagen en dat is waarschijnlijk te danken aan het feit dat het om een schakelbak gaat. Mensen uit de Verenigde Staten en een aantal Aziatische landen komen niet in aanmerking, omdat de strenge eisen op het gebied van uitlaatgas voorkomen dat deze wagen geïmporteerd kan worden.

De Sport Classic wordt sinds vorig jaar december gebouwd. De wagen werd in september gepresenteerd op de IAA en kon daar rekenen op veel belangstelling van onder meer verzamelaars en automobilisten. Voor die doelgroep wordt de wagen nu verder ontwikkeld.

Afbeelding: Flickr account mugley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021