Excite

Poolse politie toont bizarre besparingen

De Poolse politie is enigszins in opspraak gekomen, nadat online een filmpje verscheen van wel heel bizarre besparingen. In het filmpje is te zien hoe studenten van de politieacademie een achtervolging nabootsen, waarbij zowel de politiewagen als de achtervolgde wagen niet gewoon rijden, maar door studenten geduwd worden.

Het is niet de eerste keer dat nogal wat bijzondere bespaarmethoden van deze politieschool naar buiten komen. Eerder werd al bekend dat leraren vaak hun eigen geld moeten gebruiken om boeken te kopen. Volgens de voorzitter van de politievakbond wil de overheid de politie wel hervormen, maar is er weinig echte interesse om dit plan door te voeren en wordt er zeker geen geld voor beschikbaar gesteld.

Volgens een andere voormalige hoofdcommissaris laat dit filmpje maar weer zien hoe arm het politiecorps op het moment is. Hij geeft bovendien aan dat het weinig zin heeft om dit soort achtervolgingen te oefenen, omdat de studenten hierna natuurlijk niets meer waard zijn en niet de energie meer hebben om iemand daadwerkelijk te achtervolgen.

Volgens een woordvoerder van de school was het niet nodig om de motoren te starten, omdat de oefening bedoeld was om studenten te leren hoe ze verdachten uit de auto moesten halen. De inspecteur die het filmpje lekte dacht daar anders over en vertelde dat hij de aandacht wilde vragen voor de absurde besparingen bij de politie.

Afbeelding: Flickr account conner395

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021