Excite

Politie zet verkeershufters online

Gevaarlijke weggebruiker? Asociaal rijgedrag? In Groningen en Friesland zet de politie verkeershufters online. Sinds begin juli filmt de politie gevaarlijke chauffeurs op de snelweg A7. Ieder die bijvoorbeeld onnodig hard rijdt, zich aan bumperkleven schuldig maakt, of op een andere manier asociaal rijgedrag vertoond komt op Youtube.

A7 Veilig

De video’s worden gemaakt voor het project A7 Veilig. Met een dashbord camera worden weggebruiker vastgelegd. Als de verkeershufters gepakt worden kunnen ze via een iPad hun eigen opnames terugzien. Volgens de politie is het een vorm van voorlichting. Veel chauffeurs weten namelijk niet hoe hun rijgedrag overkomt op andere weggebruikers.

Grootste ergernissen

Via een enquête, dat onderdeel is van het project, is duidelijk geworden wat de grootste ergernissen zijn op de weg. Het gaat om geen richting aangeven, bumperkleven, te hard rijden en onnodig lang links rijden. In de video’s op Youtube zijn de kentekens van de verkeershufters overigens onherkenbaar gemaakt.

Video

Asociaal rijgedrag van een hele andere orde zie je in deze video, waar een groep motorrijders een gezin in een auto belaagd na een opstootje op de snelweg. Schokkend!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021