Excite

Politie controleert strenger op verlichting

Doen jouw koplampen het? En je achterlichtjes? Ga ze maar snel controleren, want anders doet de politie het. Er is namelijk een nieuwe campagne gestart met de naam Goed Licht Beter Zicht. De ANWB heeft onderzocht dat 1 op de 6 auto's te lang met kapotte lichten rijden en dat 71% van de andere automobilisten dat hinderlijk vinden. Daar moet dan iets aan gedaan worden, uiteraard.

De BOVAG doet ook mee aan de campagne. Voor uw veiligheid, uiteraard. Zij controleren gratis de verlichting. Doet de ANWB ook. Het eventuele vervangen van de lampjes is niet gratis. Net zo min als de boete die de politie uitdeelt, nu ze in het kader van de campagne strenger gaan controleren op de verlichting. 90 euro voor kapotte lampjes buiten de bebouwde kom, 60 euro voor binnen de bebouwde kom. Een commerciële campagne met politie-ondersteuning dus.

Inmiddels zijn er ook weer nieuwe manieren gevonden om strenger te controleren op jouw weggebruik. De politie van Gent heeft namelijk een radarmethode ontdekt die niet alleen je snelheid meet, maar ook de diepte van het profiel van je banden kan checken. Zit geïntegreerd in het wegdek, dus niet te zien als je aan komt rijden. Dus voortaan ook regelmatig je profiel opmeten (1,6 milimeter), als je toch al je lampjes checkt.

Afbeelding: Flickr, Robert Scoble

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021