Excite

Compact genot: Peugot 206

Vroeger was een grote auto een teken van status, maar tegenwoordig zijn kleine auto's zo ruim van binnen én stoer, dat je er prima mee voor de dag kunt komen. Neem bijvoorbeeld de Peugot 206. Deze auto is sportief, ruim opgezet en heel erg praktisch in de stad. Je hoeft nooit te zoeken naar een parkeerplekje!

Kenmerken van de Peugot 206

De Peugot 206 is één van de succesnummers van het Franse merk. De wagen werd voor het eerst op de markt gebracht in 1998 en werd in 2010 weer van de markt gehaald. Toen werd de wagen opgevolgd door de 207. Dat gebeurde echter niet voor er 6,8 miljoen exemplaren verkocht waren. Daarmee is het de best verkochte Peugeot aller tijden.

Technische specificaties

De 206 werd oorspronkelijk als hatchback geïntroduceerd. Later volgden ook een station en een cabrio. De wagen was verkrijgbaar als diesel- en benzineauto. De wielbasis komt uit op ongeveer 2,5 meter, waarmee de auto officieel als kleine wagen te boek komt te staan. De wagen weegt ruim 1.000 kilo en heeft een brandstoftank van 50 liter. De topsnelheid is 179 kilometer per uur. Deze snelheid ligt hoger voor specifieke varianten, zoals de race-versie. Gemiddeld rijdt de auto 1:14, in de stad verbruikt hij wat meer dan bij een combinatie van in de stad en op de autoweg. De motor ligt in de voorkant van de auto en de auto is voorzien van voorwielaandrijving. De 206 heeft vijf versnellingen en is verkrijgbaar met automatische schakelbak of handmatige schakelbak. Met automaat kan de wagen zelfs nog iets zuiniger rijden.

Speciale varianten

Toen bleek dat de Peugot 206 een doorslaand succes was, werden nog een aantal speciale varianten gebouwd. De meest bekende is de 206 CC. Dit is een cabriolet met een opvouwbaar dak. Deze cabrio is inmiddels ook vervangen door de 207 CC. Een ander speciaal model was de 206 GTI. Deze wagen heeft een extra sterke motor en is daardoor erg geliefd bij snelheidsduivels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020