Excite

Peugeot overweegt bouw goedkope ‘internetauto’

Peugeot onderzoekt de mogelijkheden om een goedkope auto te bouwen die vervolgens alleen via internet zal worden verkocht. Hierdoor kunnen de kosten – en dus de prijs – nog lager gehouden worden. Een definitief besluit is nog niet genomen, maar het is de bedoeling dat de wagen alleen in Europa verkrijgbaar is.

Volgens directeur Jean-Marc Gales, die het nieuws in Genève aankondigde, zou dit een mooi alternatief kunnen zijn voor mensen die anders op de tweedehands markt hun geluk beproeven. Opvallend is dat de auto, als deze er komt, geen Citroën of Peugeot zal worden, maar blijkbaar een ander merk. De werkwijze wordt dan wellicht hetzelfde als bij Renault, die de budgetmarkt al even beheerst met haar merk Dacia.

Dacia’s kunnen echter ook gewoon bij de dealer gekocht worden en dat is met de nieuwe wagens absoluut niet de bedoeling. Natuurlijk moet er wel een netwerk worden opgezet voor het onderhoud van de auto’s. Ook voor de fabricage moet nog een locatie gevonden worden. Dat zal in verband met de kosten waarschijnlijk buiten Europa gebeuren.

PSA Peugeot Citroën heeft in ieder geval de mogelijkheid om na te denken over de ontwikkeling van nieuwe wagens, want ondanks het feit dat de slooppremie in Frankrijk is afgeschaft, neemt het aantal orders van het bedrijf niet af. Veel andere merken hadden hier wel last van.

Afbeelding: Flickr, gebruiker davidvillarreal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020