Excite

Peugeot komt met eigen cross-over

Een cross-over is een SUV gekruist met een stationwagon en voorzien van de rij-eigenschappen van een goede middenklasser. Het is de markt waarin nog steeds geld wordt verdient, zoals de succesvolle Nissan Qashqai bewezen heeft. Ook Peugeot gaat zich nu op deze markt begeven met de introductie van de 3008. Een mooi ontworpen, pittige auto die ideaal is voor vrijetijdsvervoer.

De Peugeot 3008 ziet er uit als een 308 die steroïde heeft geslikt. Dat is ook precies de bedoeling van Peugeot. De stoere 3008 heeft een grote grille en luchtinlaat, wat hem een stoer uiterlijk geeft. Het dashboard is voorzien van chroom en uiteraard een hoop interessante en coole technische snufjes en bijzondere knopjes.

Qua prijs van de Peugeot hartstikke mee. Vanaf 23.000 euro is de brute Fransoos te verkrijgen in de Nederland. De dieselversies beginnen bij 28.000 euro. Hoe meer extra's, zoals het zogenaamde 'grip control', hoe meer de klant betaalt. In 2009 hoopt Peugeot zo'n 3900 auto's van dit type te verkopen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020