Excite

Peugeot komt met bijzonder ontwerp elektrische auto

Peugeot zorgt met de introductie van de BB1 voor een nieuwe sensatie in de automobielbranche. Dit wagentje is de nieuwste kleine elektrische auto die van de lopende band rolt en is op zijn minst opvallend te noemen.

De Peugeot BB1 is vooral te typeren als een kruising tussen een scooter en een auto. Het wagentje wordt aangedreven door twee elektrische motoren, die netjes verscholen zijn op de beide achterwielen. Het eerste prototype maakte vandaag een kleine toer door de straten van Parijs en kon daar op veel belangstelling rekenen.

Het nieuwe wagentje is geïnspireerd op de elektrische VLV die Peugeot in de jaren ’40 op de markt bracht. Het design is echter helemaal van deze tijd, of beter gezegd: futuristisch. Groot is het wagentje niet; met een lengte van krap 2,5 meter is de BB1 niet veel groter dan een Smart. Wel biedt de BB1 ruimte voor vier personen.

Met name rond de bestuurder wordt veel belangrijke ruimte bespaard: de auto wordt bestuurd met hendels. Zowel het stuur als de pedalen ontbreken, waardoor meer zitruimte gecreëerd is. Hoewel het hier natuurlijk niet om een sportwagen gaat, is de BB1 nog verrassend snel. Binnen 2,8 seconden zit je op een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur en binnen vier seconden schakel je dan door naar ongeveer 60 kilometer per uur. De topsnelheid ligt om en nabij de 100 kilometer per uur.

Voorlopig zullen we echter nog even moeten wachten tot we zelf een proefrit kunnen maken in de BB1: Peugeot zwijgt in alle talen over een eventuele productiedatum van de wagen.

Afbeelding: UPPA/Photoshot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020