Excite

Peugeot 3008 HYbrid4 komt er aan!

Peugeot zet met de 3008 een stoere auto in de markt, waarmee de Fransen weer jaren vooruit kunnen. Maar om echt jaren vooruit te kunnen, zal er toch ook een hybride versie van moeten worden gemaakt. Alleen zuinige auto's lijken momenteel de toekomst te hebben. Geheel in de lijn der verwachting presenteert Peugeot dan ook tijdens de IAA te Frankfurt twee gloedje nieuwe hybride modellen. De Peugeot 3008 HYbrid4 en de RCZ HYbrid4. Ze zullen naast de ook nog te presenteren RCZ komen te staan.

Het bijzondere aan de HYbrid4-modellen, is dat er gebruik wordt gemaakt van de combinatie tussen een diesel- en een elektromotor. In de meeste hybride gevallen wordt er namelijk een combinatie gemaakt tussen een benzine- en een elektromotor. Peugeot wil met de HYbrid4 laten zien dat ook diesel prima tot de mogelijkheden behoort. Een 1.6 HDiF-dieselmotor zorgt voor 163 pk aandrijving op de voorwielen. Tegelijkertijd zorgt een elektromotor van 37 pk voor de aandrijving op de achterwielen. Of je nu wilt rijden op alleen de dieselmotor, alleen de elektromotor of op allebei tegelijk, alles is mogelijk. Hoewel je op alleen de elektromotor niet heel ver gaat komen.

Peugeot belooft met de HYbrid4-auto's extreem zuinige voertuigen af te leveren. De 3008 HYbrid4 produceert 99 gram CO2-uitstoot per kilometer, terwijl de RZC Hybrid4 maar nipt de 95 gram aan zou tikken. Uiteraard hebben we voorlopig nog geen keus dan Peugeot te geloven. In 2011 kunnen we het testen, als de 3008 HYbrid4 in productie wordt genomen. De RZC HYbrid4 is alleen een studiemodel, om aan te tonen dat de HYbrid4-techniek in elk model past. Op de IAA te Frankfurt zijn ze in ieder geval te bezichtigen.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021