Excite

Peugeot 206 komt met nieuwe versie

Al elf jaar is de Peugeot 206 te verkrijgen. Maar van een roestbak is nog geen sprake, ook al zijn er al 6,5 miljoen van verkocht. De Franse autofabrikant besloot met een nieuwe versie van het populaire autootje te komen: de Peugeot 206+. Dat is niet simpel een grotere variant, maar een modernisering van het oud model.

Op en top modern

De Peugeot 206+ is op en top modern. Elf jaar ontwikkeling en nieuwe materialen en ontwerpen zijn terug te zien in de jongste telg uit de familie Peugeot. Zo zijn de bumper en de achterlichten opnieuw ontworpen. Aan de voorkant is eveneens het een en ander gesleuteld. Zo krijgt de 206+ een nieuwe motorkap, zijvleugels, grille, lichten en voorbumper, waardoor hij van voren meer op de 207 lijkt.

Nieuw interieur, nieuwe motoren

Binnen is er een hele moderne Peugeot 206 van gemaakt. Het dashboard is geheel vernieuwd en voorzien van de nieuwste materialen. Dat geldt ook voor de motoren die verkrijgbaar zijn voor de 206+. Je kunt kiezen uit een nieuwe 1.1 benzine van 60 pk of de 1.4 van 75 pk. De 1.4 HDi diesel van 69 pk is er ook nog. Die doet 4,2 liter op 100 kilometer rijden, wat zeer netjes is.

Hopen op en goede verkoop

De prijs van de nieuwe Peugeot 206+ zal komen te liggen tussen die van de 107 en de 207, aangezien dat het marktsegment is waar de Fransen op mikken met het nieuwe voertuig. Het is uiteraard te hopen dat met de economische crisis en het instorten van de verkoop van motorvoertuigen de 206+ net zo populair gaat worden als zijn oudere broer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020