Excite

Pers ziet afbeeldingen nieuwe A-klasse

In het testlaboratorium van Mercedes-Benz in Stuttgart heeft de verzamelde pers de eerste afbeeldingen gezien van de nieuwe A-klasse. Dit nieuwe model ondergaat momenteel zijn carrosserietests in de Duitse stad. De autopers heeft de A-klasse dus al in zijn definitieve vorm gezien. De eindversie van de A-klasse zou weinig afwijken van de concept car.

Mercedes-Benz is van plan om de nieuwe A-klasse in 2012 op de markt te brengen en hoopt dat het model in april van dat jaar in de showrooms staat. De nieuwe productie van de A-klasse is belangrijk voor Mercedes-Benz omdat het Duitse autoconcern de laatste jaren veel marktaandeel heeft verloren in de klasse van compacte auto's.

Met de aanstaande introductie van de A-klasse kunnen autofans eindelijk de huidige A-versie van Mercedes-Benz vergeten. Tevens gaat het Duitse autobedrijf definitief weer meedraaien in de klasse van de BMW 1-serie en de Audi A3. In dat marktsegment liet Mercedes-Benz de laatste jaren zeer weinig van zich horen. Het hoopt nu met zijn nieuwe A-klasse een jonger publiek naar de showrooms te lokken. Dat jonge autopubliek krijgt de kans om een Mercedes te kopen maar moet dan wel genoegen nemen met een auto met voorwielaandrijving en een motor met vier cilinders.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020