Excite

Perry Watkins bouwt kleinste auto ooit!

Perry Watkins houdt wel van een uitdaging. Ooit bouwde hij de platste auto ooit. Dat moet je maar kunnen. De zogenaamde Flatmobile was slechts een halve meter hoog en reed desondanks super. Zo zie je maar, creativiteit komt niet alleen uit een autofabriek. Perry Watkins vindt het leuk om hele bijzondere auto's in elkaar te knutselen. Daarom heeft hij onlangs de kleinste auto ter wereld gebouwd.

Voor de kleinste auto ter wereld kreeg Perry Watkins indirect inspiratie van Postbode Piet. De klei-animatie uit Engeland is nostalgisch, ook voor Perry Watkins. Het kleine, rode autootje van de postbode bood Watkins genoeg inspiratie. Hij vond op eBay een kinderversie van dat rode autootje. Oorspronkelijk werd het apparaat gebruikt om kinderen mee te vermaken bij een winkel. Door er een muntje in te gooien, ging het dan bewegen. Perry Watkins kocht de auto op en veranderde het compleet.

De rode verf ging er af, net als alle overige onnodigheden. Vervolgens werd het geheel op een Go-Kart chassis geplaatst met een 150cc motor. Perry Watkins schroefde er volgens lichten, ruitenwissers, knipperlichten en andere noodzakelijkheden in. Vreemd genoeg passeerde de auto de keuring van het Ministry of Transport in Engeland. De auto is een meter hoog en 66 centimeter breed. Veruit de kleinste auto ter wereld dus!

Afbeelding: Jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019