Excite

Panoz komt met bijzondere sportwagen

De Abruzzi Spirit of Le Mans van Panoz heeft wel wat weg van de Batmobiel: rond aan de bovenkant en scherp aan de onderkant. Na wat eerdere teasers kon Don Panoz vandaag eindelijk zijn droomauto onthullen.

De wagen zal uitgebracht worden in een gelimiteerde oplage van slechts 81 stuks. De auto’s moeten per stuk minimaal vier ton gaan kosten. Qua uiterlijk is de auto opvallend en ziet hij er vooral heel snel uit. Dat deze ook heel snel is, blijkt wel uit het feit dat er een 600 pk en 800 Nm V8 onder de motorkap ligt. Die motor wordt geleverd door automerk Ford.

De racespecialist onthulde de wagen net voor de start van Le Mans, en dat is niet voor niets: het voertuig is een ode aan de race, maar zou ook net zo goed mee kunnen rijden. Wie een exemplaar koopt, krijgt van de fabrikant een gratis rijtraining om de wagen te leren beheersen en wie nog even geduld heeft, kan binnenkort een racevariant aanschaffen.

Voor kopers heeft Panoz nog meer in petto: alle auto’s zullen worden afgeleverd op Le Mans en als je er eentje koopt, dan mag je als gast van Don Panoz de race bekijken én voor de officiële race word je gevraagd om een rondje over het circuit te rijden.

Afbeelding: Panoz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020