Excite

Oude Volkswagen Golf net zo snel als Veyron

Een Golf pimpen doen veel mensen. Maar er echt wat bijzonders van maken, dat lukt lang niet iedereen. Al jarenlang een van de populairste auto's, maar een Bugatti Veyron is het natuurlijk niet echt. Qua uiterlijk krijg je dat er nooit opgepimpt. Maar qua innerlijk wel. Het is de Engelsman Andy Waite gelukt om een Volkswagen Golf uit 1975 zo in elkaar te zetten, dat het voertuig sneller gaat dan een Bugatti Veyron. En sneller optrekt.

Een kleine zestig euro, dat heeft Andy Waite neergelegd voor de Golf uit 1975. Komt niet echt in de buurt van de 1,05 miljoen euro die een Veyron kost. Wel lullig als je er dan toch dezelfde snelheid mee kan halen. Daarvoor moest Waite wel het nodige aanpassen. In totaal is er voor 70.000 euro opgeknapt aan de Golf. Blijft een schijntje vergeleken bij de aanschafprijs van een Bugatti Veyron. Hoewel zijn Golf vrij normaal reageert als je er mee op de weg rijdt, blijkt het een monster te zijn zodra je boven de 200 km/u komt op een recht stuk racetrack.

De krachtbron is een zelfgemaakte turbocharged motor, die de auto laat optrekken van 0 naar 100 km/u in 2,36 seconden. Dat is belachelijk snel. Met 700 pk wil dat ook wel. De topsnelheid ligt rond de 290 kilometer per uur. Het totaalpakket betekent dat de Golf van Waite het wint van een Veyron in een sprint over een kwart mijl. Maar Waite is nog niet tevreden. Hij wil de kwart mijl kunnen afleggen binnen negen seconden. Dat zal dan wel in een rechte lijn moeten zijn, want boven de 200 km/u valt er niet meer mee te sturen.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020