Excite

Tips om je oude auto te verkopen

Op zich kan het best lastig zijn om je oude auto te verkopen: er mankeert nogal eens iets aan en het aanbod is zo immens groot, dat het niet makkelijk is om er op een positieve manier uit te springen. Met de volgende tips lukt het jou wel om je tweedehands auto aan de man te brengen, zonder te veel in te leveren op mogelijke winst!

 

De beste manier om je oude auto te verkopen, is natuurlijk het verkopen aan officiële inkopers. Dan heb je niet de problemen met betrekking tot garantie die je soms wel met particuliere kopers hebt. Aan de andere kant betalen officiële inkopers natuurlijk weer minder dan particuliere kopers en moet je afwegen of een lagere opbrengst opweegt tegen het voorkomen van klagende kopers. Officiële inkopers kun je vinden via internet of bijvoorbeeld via de Gouden Gids. Daarnaast kun je natuurlijk ook langsrijden; de bedrijven kunnen dan direct een bod op je auto doen, dat gaat wel net zo snel.

 

Als je liever het maximale uit je auto haalt, dan kun je je oude auto  verkopen aan particulieren, bijvoorbeeld via Marktplaats. Dit gaat het beste als je zorgt  voor een complete en duidelijk beschrijving, veel foto's en natuurlijk een aantrekkelijke prijs. Je hoeft de auto niet weg te geven, maar je moet ook weer niet het onderste uit de kan halen. Als je een aantrekkelijke prijs vraagt, dan weet een koper ook dat de onderhandelingsruimte beperkt is. Wees bij de verkoop wel duidelijk over garantie: die geldt tot de deur!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020