Excite

Oude auto inleveren kan 1000 euro opleveren

In Duitsland hadden ze er al eentje: een slooppremie. Ook in Nederland gaat men er nu aan. Samen met de autobranche heeft de overheid 65 miljoen euro opzij gezet voor de Nederlandse slooppremie. De autobranche doet daar twintig miljoen euro bovenop en heeft ook nog tien miljoen euro gereserveerd indien nodig. Oude verroeste auto's die nog weg staan te rotten in de schuur gaan ineens lucratief worden!

De slooppremie houdt in dat iedereen die een oude auto inruilt voor een nieuwe, van de overheid 750 of duizend euro krijgt. Bij een bestelbus gaat het zelfs om duizend of 1750 euro. Het bedrag is afhankelijk van de leeftijd in geval van personenauto's en van het gewicht in geval van bestelauto's.

Met de slooppremie hoopt de overheid twee vliegen in een klap te slaan. Enerzijds moet het de handel in auto's weer doen herleven, zodat de autodealers weer wat geld in het laatje krijgen. Anderzijds moet het vervuilende oude auto's vervangen voor zuinigere en schonere nieuwe auto's. Er wordt geschat dat zo'n honderdduizend auto's ingeruild gaan worden dankzij de slooppremie.

Afbeelding: FlickrCC

Update 18/05: Het is nu mogelijk om de slooppremie te berekenen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020