Excite

Opel test nieuwe compacte auto

Er is steeds meer vraag naar compacte auto’s. Ook Opel wil hier natuurlijk in meegaan. De Corsa is sinds de restyle van 2006 echter zeker niet compact meer en daarom test Opel nu een compacte auto die voorlopig nog de naam Junior draagt. Een spionagefotograaf van Autoweek heeft foto’s gemaakt, terwijl de Opel Junior getest werd. Er werd met een zogenaamde ‘mule’ gereden.

Autofabrikanten maken veelvuldig gebruik van een ‘mule’ om toch de techniek van de nieuwe auto al te kunnen testen, zonder de vormgeving van het model al prijs te geven. Opel heeft in dit geval gebruik gemaakt van het koetswerk van de Corsa, in de hoop dat de auto zo min mogelijk zou opvallen.

Opels nieuwe Junior zou kleiner moeten zijn dan de Corsa en daarmee de markt voor stadsauto’s goed moeten bedienen. Opel zelf spreekt over ‘een auto voor stedelijke gebieden, voor mensen die niet willen inleveren op gebieden als design, techniek of gebruiksgemak’. Zoals de trend in de autowereld is, komt er van deze compacte auto ook een elektrische model op de markt.

Op Engelse websites wordt gesproken over de Opel Allegra als nieuwe stadsauto. Van dit model waren al enkele afbeeldingen bekend. Of de Junior daadwerkelijk vanaf 2013 als Allegra geproduceerd gaat worden, is nog onbekend. De prijs van de auto zou in de buurt liggen van de huidige Corsa, volgens gegevens van Autoweek.

Afbeelding: Flickr, 2Tales

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020