Excite

Opel showt nieuwe Meriva

We hebben er even op moeten wachten, maar inmiddels zijn de eerste beelden van de nieuwe Opel vrijgegeven. Het gaat om de Opel Meriva. Bijzonder aan deze Meriva zijn de FlexDoors, achterportieren die tegen de rijrichting openslaan.

Op 4 maart kunnen de Opel Meriva in het echt bewonderen, tijdens de Autosalon van Genève, Opel kwam nu echter alvast met wat informatie en daaruit blijkt vooral dat de nieuwe Meriva uitblinkt in diversiteit en veelzijdigheid. Bovendien is de wagen dus uitgerust met FlexDoors, die het gebruik nog gemakkelijker maken én hiermee een behoorlijk pluspunt vormen ten opzichte van de concurrentie.

Het deursysteem waar gebruik van wordt gemaakt staat niet bekend als veilig: deze portieren worden ook wel eens zelfmoordportieren genoemd. In het geval van de Meriva is daar echter geen sprake van en vergroten de FlexDoors wel degelijk de veiligheid. Ouders kunnen bijvoorbeeld hun kinderen gemakkelijk in laten stappen, terwijl ze er zelf ook nog naast staan. Dit verkleint de kans op ongelukjes met het portier.

De nieuwe Meriva maakt het ook gemakkelijk om met de familie op een korte vakantie te gaan, dankzij de ingebouwde fietsdrager FlexFix. Ook de motor is ‘flex’; de Ecoflex motor die geleverd kan worden is bijzonder zuinig en kan aanzienlijke brandstofbesparingen opleveren.

Deze nieuwe Opel wordt over drie maanden officieel geïntroduceerd en zal vanaf die tijd ook bij de dealers verkrijgbaar zijn. Nog even geduld hebben dus!

Afbeelding: Opel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020