Excite

Opel Insignia populairste auto van Nederland

Het zit Opel niet echt mee de laatste tijd. Op financieel vlak, wel te verstaan. Verkoop, geen verkoop, niemand kon er meer een touw aan vast knopen. Kun je je maar beter richten op waar je wel goed in bent: het bouwen van auto's. En dat kunnen de Duitsers wel. De Opel Insignia werd een paar maanden geleden uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2009. Maar blijkt nu ook de populairste auto van Europa te zijn. Hoera.

Europeanen vallen op de Opel Insignia. En niet alleen omdat de auto verkeersborden voor je leest en aangeeft hoe hard je ergens mag rijden. In Nederland, waar 30-, 50-, 60-, 70-, 80-, 90- en 100-zones elkaar opvolgen alsof het om Idols-kandidaten gaat, zal de Insignia aardig overspannen raken vanwege die functie, maar dat mag niet baten. Europa koos de Insignia tot Auto van het Jaar 2009.

België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje, dat zijn de landen die weglopen met de Insignia. Maar als je naar de verschillende klassen kijkt, is het vooral Audi die veel populaire auto's heeft gemaakt. De A3, A4, A6 en R8 vielen in de prijzen. De Internet AutoAward is de grootste autoverkiezingter wereld. Dus dat wil wat zeggen.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020