Excite

Opel Insignia is Auto van het Jaar 2009

Bij Opel kan de champagne ontkurkt worden. Niet omdat het noodlijdende bedrijf uit de rode cijfers is, maar omdat Opel de Auto van het Jaar 2009 heeft gemaakt. Jawel, het is de Duitsers eindelijk weer eens gelukt. De laatste keer was in 1987, toen de Opel Omega de Auto van het Jaar werd. Deze keer konden de jury van onafhankelijke autojournalisten de nieuwste Opel prima waarderen. Daarmee wordt de Opel Insignia de opvolger van de Fiat 500 uit 2008 en de Ford S-Max uit 2007. Maar makkelijk ging het niet, want de Ford Fiesta is maar ternauwernood van de eerste plek gehouden.

De Opel Insignia kreeg namelijk 321 punten van de vakjury. De Ford Fiesta kwam tot maar liefst 320 punten. Hoe spannend het was, blijkt wel uit de Britse variant van de verkiezing. Daar werd namelijk de Ford Fiesta verkozen tot auto van het jaar. Niet zo vreemd, aangezien er 77.000 stuks van zijn verkocht in Engeland en de auto ook nog eens negen awards wist te winnen. De nieuwste Ford Fiesta is namelijk een erg mooi ontworpen auto, die net als de Opel Insignia ook nog eens prima rijdt. Helaas heeft de Ford Fiesta het in Nederland dus weer niet gehaald. In 1977 en in 1990 werden namelijk eerdere versies van de Fiesta derde. Eigenlijk is de Ford Fiesta dus de Net-Niet-Auto van Nederland.

Er waren naast de Ford Fiesta nog genoeg andere gerenommeerde namen die het opnamen tegen de Opel Insignia voor de Auto van het Jaar verkiezing van 2009. De Volkswagen Golf VI werd vijfde, maar lag met 223 punten al een straatlengte achter op de Insignia en de Fiesta. De Alfa Romeo Mito, Citroen C5, Skoda Superb en de Renault Megane haalden allemaal het podium niet. Het verschil tussen de rest en de Ford Fiesta en Opel Insignia is zo groot, terwijl die twee auto's elkaar nauwelijks ontlopen, dat je eigenlijk kunt spreken van een gedeelde eerste plaats. Maar het zullen alleen de rijders van een Opel Insignia zijn die rond gaan rijden met een Auto van het Jaar 2009 sticker op de achterruit. Is ook wat waard.

Afbeelding: Autoblog.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020