Excite

Opel Insignia best verkochte auto van Europa

De Opel Vectra was al een succesvolle auto. Toch besloot Opel om de productie van de Vectra stop te zetten. Er werd een opvolger gelanceerd. De Opel Insignia kwam op de markt. Een mooi ontworpen middenklasser vol met interessante technische gadget. Bij de lanceren van een nieuwe auto is het altijd maar te hopen dat succes uit het verleden toch enige garanties biedt voor de toekomst. Bij de Insignia bleek dat het geval. De nieuwste Opel is veruit de populairste auto in Europa op dit moment.

Qua verkoop kan geen enkele middenklasser tippen aan de Opel Insignia. Er zijn al meer dan 100.000 bestellingen binnen. Bij Opel is men in drie shifts gaan werken, om de vele Insignia's maar afgeleverd te krijgen. Goed nieuws voor Opel, dat in zwaar weer verkeerd. Zeker omdat de Insignia bij gelijke uitvoering en uitrusting een grotere winstmarge heeft dan de Vectra. Dat is natuurlijk altijd fijn.

Niet alleen de standaarduitvoering doet het goed, ook de variant loopt lekker. Zo zijn er in België alleen al duizend stuks besteld van de zogenaamde Sports Tourer van Insignia. De uitbreidingen van de Insignia doen het ook goed. Van de opties om uit te breiden met dvd-navigatie, 18-inch velgen, AFL-systeem met automatische lichten of het FlexRide elektronisch gestuurd chassis wordt veelvuldig gebruik gemaakt. De Insignia is daarmee de auto die het Duitse Opel wellicht gaat redden.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020