Excite

Opel goede maand dankzij schrootpremie

De Duitse regering geef 2.500 Euro aan iedereen die zijn minimaal negen jaar oude auto inruilt voor een nieuwe. Kijk, dat is nog eens een leuke overheidsinvestering, waar de belastingbetaler zelf veel aan heeft. Mede dankzij deze schrootpremie beleeft Opel een topmaand in februari. In geen vijf jaar tijd heeft Opel zo'n goede februari gehad in Duitsland.

Vooral de kleinere modellen doen het goed in Duitsland. De Agila, Corsa en Meriva waren nauwelijks aan te slepen. Dat is, uiteraard, een overdrijving, want er stonden er nogal een hoop te wachten op een nieuwe eigenaar. Ook de duurdere Insignia werd met de 2.500 Euro van de overheid naar hartenlust aangeschaft. In totaal worden er in februari zo'n 40.000 Opels verkocht in Duitsland. Afgelopen weekend kochten maar liefst 2.000 Duitsers een nieuwe Opel.

Het goede nieuws is dat ook de Nederlandse regering overweegt een dergelijke truc toe te passen om de Nederlandse autohandel uit het slop te trekken. Opel is in ieder geval erg blij met de kapitaalinjectie in de vorm van de schrootpremie. De autofabrikant had eigenlijk zelf geen idee meer hoe er nog auto's aan de man gebracht konden worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020