Excite

Opel Calibra komt terug

Het Duitse automerk Opel is van plan de Calibra terug te brengen. Het eerste model van de sportieve coupé vergaarde begin jaren 90 veel fans, al liep de naam later wel een deuk op door de grote hoeveelheid opgeschoten jongeren met petjes die een Calibra kochten.

Hoewel de auto nog in de ontwerpfase zit, is de kans erg groot dat de auto geproduceerd gaat worden. Topman van Opel, Nick Reilly, gaf namelijk aan dat hij de nieuwe Calibra als onmisbaar in de line-up van Opel ziet. “Ik ben ervan overtuigd dat Opel een Calibra nodig heeft, dus de auto komt er. De Calibra wil veel trekken krijgen van de GTC Concept, die we in 2007 op de Autosalon van Genève toonden,” zo zei hij tegen het blad AutoExpress.

De nieuwe Calibra gaat naar alle waarschijnlijk veel lijken op de Opel Insignia, die ook op de GTC Concept gebaseerd is. Hoewel deze Concept Car in 2007 een 2.8 liter V6 met turbo had die 300 PK leverde, is het onwaarschijnlijk dat deze motor gebruikt gaat worden. Recent liet Opel namelijk een 2.0 liter turbomotor zien die veel zuiniger is, maar desondanks slechts 10 PK minder produceert.

De oude Calibra was gebaseerd op de Vectra en bleef in productie van 1989 tot 1997. Het eerste model Calibra was het meest aerodynamische productiemodel ter wereld, en hoefde deze titel pas tien jaar later af te staan toen de Audi A2 en de Honda Insight in 1999 werden gelanceerd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kenjonbro

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020