Excite

Welke Opel bestelwagen past bij je?

Opel heeft drie echte bestelwagens voor ondernemers die op zoek zijn naar een bestelwagen. Je hebt bij deze modellen een zogenaamd grijs kenteken. Het grote voordeel voor ondernemers die een auto met grijs kenteken rijden, is dat zij minder wegenbelasting hoeven te betalen.

Een van de meest verkochte Opel bestelwagens is de Opel Combo. Het is een compacte bestelauto, waarin voordelen van een bestelwagen en een personenauto gecombineerd worden. In 2002 werd de Combo nog tweede bij de verkiezing voor bestelauto van het jaar. Je hebt in de Opel Combo bestelwagen een laadruimte van 1,78 bij 1,38 meter. Voor een bestelauto is dat niet zo groot.

Zoek je toch een grotere bestelwagen? Dat is bij Opel uiteraard ook mogelijk. Je komt dan uit bij de Opel Vivaro. Deze auto is gemaakt in een samenwerkingsverband met Renault en later Nissan. Renault noemt deze bestelwagen de Trafic en bij Nissan heet dit model de Primastar. De Opel Vivaro heeft standaard een brede schuifdeur aan de passagierskanten. De laadruimte is bij de korte versie 2,41 bij 1,38 meter. Er is ook een model beschikbaar met een laadvloed die veertig centimeter langer is.

Een nog grotere Opel bestelwagen is ook mogelijk. Dat is de Opel Movano. De Movano wordt net als de Vivaro ook uitgebracht voor andere merken, namelijk de Renault Master en Nissan Interstar. Met de Opel Movano heb je ontzettend veel keus. Je kunt bij de nieuwste uitvoering kiezen uit drie verschillende hoogtes en maar liefst vier verschillende lengtes.

Bij de Opel Antara, een SUV, denk je niet meteen aan een bestelwagen. Maar het is wel mogelijk om dit model in de uitvoering met een grijs kenteken te krijgen. Wanneer je in deze Opel bestelwagen rijdt, krijg je niet de indruk dat je in een bedrijfsauto rijdt. De Antara biedt namelijk de luxe van een personenauto met ruime zittingen. En achterin krijg je bij de Opel Antara de ruimte die je wil in je bestelwagen. Met de Antara rijd je een bestelwagen die aanvoelt als een personenauto.

(photo © M. Peinado)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020