Excite

Voordelig rijden in een Opel Astra occasion

Een snelle auto die alles biedt wat je zoekt, maar wel tegen een aantrekkelijke prijs? Dan kun je altijd een Opel Astra occasion overwegen. De Opel Astra is niet voor niets al jaren een succesnummer en als occasion is hij ook nog eens heel betaalbaar. Een paar punten van aandacht.

Hier let je op bij de aanschaf van een Opel Astra

Als je een Opel Astra occasion wilt kopen, dan zijn er een paar punten waar je op moet letten. Het eerste is het model. Je hebt het basismodel, een stationwagen en een tweedeursversie.

Ook de motor is van belang. De Astra is verkrijgbaar met een dieselmotor, maar ook met een benzinemotor. Kijk ook naar het vermogen; des te hoger het vermogen, des te krachtiger de auto en des te sneller hij kan. Over het algemeen zorgt een hoger vermogen ook voor meer versnellingen; de Opel Astra is verkrijgbaar met vijf en zes versnellingen of een vier- of zestrapsautomaat. Het is handig om vooraf te bedenken wat je wilt en waar je wel of absoluut geen concessies in wilt doen.

Uiterlijk van de Opel Astra

Ook het uiterlijk is natuurlijk van belang. Daaraan kun je namelijk deels zien hoe de auto gebruikt en verzorgd is. Zit er bijvoorbeeld veel steenslag op de voorkant, dan is de kans groot dat de vorige bestuurder regelmatig aan het bumperkleven is geweest. Dat kan een minpunt zijn, want duidt ook op wat ruwer rijgedrag.

Veel kleine beschadigingen kunnen ook wijzen op een eigenaar die het overal iets minder nauw mee nam. Laat daar echter niet volledig je oordeel vanaf hangen, maar lees ook het onderhoudsboekje. Dat geeft uiteindelijk aan of de auto ook al de nodige beurten en reparaties gehad heeft.

Prijzen

De prijzen voor een Opel Astra occasion hangen af van verschillende factoren. De kilometerstand en leeftijd zijn de belangrijkste factoren. Voor een auto met een kilometerstand van ongeveer 150.000 en een leeftijd van 6-8 jaar betaal je ongeveer 5.000 euro. Voor een auto met de helft aan kilometers én de helft aan leeftijd, betaal je al snel 11.000 euro. Voor speciale uitvoeringen stijgt de prijs meer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020