Excite

Op weg met de fietscomputer

Het aanbod van fietscomputers heeft zich in de afgelopen jaren flink uitgebreid doordat de populariteit hiervan toenam. Ook de functies van een fietscomputer zijn steeds veelzijderiger geworden. Bij sommige extra’s kun je je afvragen of ze je ooit gaat gebruiken; andere extra’s zijn erg nuttig.

Bij elk extraatje op je fietscomputer betaal je ook wat meer voor de fietscomputer zelf. Kies je voor een basismodel of breid je het uit? Ga je voor een standaardcomputer voor je fiets, dan meet deze je snelheid en afstand. Uitgebreidere modellen meten bijvoorbeeld je hartslag en zijn draadloos.

Het instellen van een fietscomputer is – of deze nu veel extra’s heeft of niet – niet altijd even makkelijk. Daarom loont het de moeite om eerst zelf uit te proberen hoe een fietscomputer werkt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je de fietscomputer uiteindelijk hebt aangeschaft. Buiten tijd scheelt dat een hoop ergenis.

Ook belangrijk om vast te stellen voor je een fietscomputer koopt: het bedrag dat je ervoor uit wil geven. Voor een tientje heb je namelijk al een eenvoudige fietscomputer. Wil je een draadloze variant, dan betaal je al snel vijftien euro extra. Vergelijkingssites geven je een goed overzicht in het aanbod van fietscomputers.

Het voordeel is ook dat er beoordelingen op vergelijkingssites worden geplaatst. Lees deze altijd voor je de uiteindelijk aanschaf van je fietscomputer doet. Gebruikers geven je belangrijke informatie over het product dat je van plan bent te gaan kopen. Voorkom miskopen en kies de beste fietscomputer met de beschikbare gebruikersbeoordelingen.

Afbeelding: Flickr, schaft19

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020