Excite

Op naar de beste occasion

Op zoek naar de beste occasion dus. Een korte zoektocht op Google levert je al tientallen aanbieders en vergelijkingssites op. Vaak kun je zoeken op merk, model, brandstof en de prijs van de auto. Handig voor als je een specifiek merk in gedachten hebt en tegelijk rekening wil houden met het budget dat je hebt voor je occasion.

Wil je de kans op een miskoop verkleinen, dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten voor je je nieuwe occasion aanschaft. Het minste risico loop je vanzelfsprekend bij een garage die is aangesloten bij de Bovag. Kies verder voor bekende merken. Als je ooit extra onderdelen nodig hebt, weet je tenminste zeker dat die voorhanden zijn.

Als je honderd procent zeker wil zijn van de staat van een auto, dan is het mogelijk om een aankoopkeuring te laten doen door de ANWB. Dit kost je meestal een paar honderd euro, en is daarmee met name de moeite waard voor een wat duurdere aankoop. De ANWB controleert de auto met een dergelijke controle grondig en je bent na afloop volledig op de hoogte van de staat van je occasion.

Tot slot is een proefrit een prima manier om te kijken of er wat aan je potentiële nieuwe auto mankeert. Je kunt het beste de radio uitzetten tijdens de proefrit (tenzij je even de radio wil testen natuurlijk), omdat je dan goed hoort of de auto rare geluiden maakt. Tijdens een proefrit merk je ook gelijk of de auto prettig rijdt. Met al deze tips weet je zeker dat je de beste occasion koopt!

Afbeelding: Flickr, Extra Medium

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019