Excite

Ontwerpfout in remsysteem Toyota Prius

Nadat autofabrikant Toyota afgelopen week met een massale terugroepactie is gestart van maar liefst 8 type auto’s, blijkt er ook wat mis te zijn met de Prius. Het hybride paradepaardje van het Japanse automerk blijkt een probleem te hebben met het antiblokkeersysteem. Hier zit een ontwerpfout in, die in de Verenigde Staten en Japan al tot tientallen klachten heeft geleid.

Inmiddels heeft Toyota toegegeven dat er sprake is van een fout en is een nieuwe versie van het ABS ontworpen dat in de Prius geïmplementeerd kan worden. Voor de auto’s die al verkocht zijn komen op een later moment maatregelen. De fabrikant zal hier nog over berichten.

Dat Toyota’s op dit moment niet de enige auto’s zijn met twijfelachtige remprestaties, bleek wel toen een aantal agenten in Lelystad afgelopen woensdag een man van de weg haalden. De auto waarin de man reed, was compleet bevroren en viel daardoor op. Bij nadere inspectie bleek dat de wagen helemaal niet voorzien was van remmen. Volgens de bestuurder was dat ook helemaal niet nodig; hij kon prima afremmen op de motor.

De 79-jarige bestuurder van de auto was een Nederlander die al jaren in Frankrijk woont. Het kenteken van de auto was dan ook Frans. Het rijbewijs van de man was Nederlands; een roze, linnen exemplaar dat al geruime tijd verlopen was.

Omdat de auto verder ook in erbarmelijke staat was – de portieren konden bijvoorbeeld niet meer dicht – aarzelden de agenten geen moment en lieten ze de wagen van de weg halen. De man werd beloond met een proces-verbaal.

Afbeelding: Flickr account Joi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020