Excite

Ongelukken Toyota deels schuld bestuurder

Toyota aanvaardt niet zomaar aansprakelijkheid voor de vele ongelukken die in de afgelopen tijd met de wagens gemaakt werden. In gevallen waar sprake was van een hakend gaspedaal, zouden ook de bestuurders zelf schuldig zijn geweest. Dit zou blijken uit testresultaten.

Toyota heeft namelijk tweeduizned gevallen van onverwachte acceleratie getest en stuitte op gene enkel probleem. Dit doet vermoeden dat het niet zeker is dat de auto ook daadwerkelijk niet werkte. Het hakende gaspedaal heeft een rol gespeeld in verschillende ongelukken met dodelijke afloop.

Hoewel de onderzoeksrapporten nog niet gepubliceerd zijn, zou hierin onder meer staan dat sommige bestuurders de rem- en gaspedalen door elkaar hebben gehaald. Toen het schandaal doorbrak, riep Toyota miljoenen auto’s terug, maar gaf de fabrikant ook direct aan grondig onderzoek te willen doen naar de hele toedracht van het verhaal.

Na die terugroepacties volgden er meer, maar volgens Toyota had dit niet direct te maken met de veiligheid, maar was het meer een kwestie van klanttevredenheid en wilde de Japanse automaker voorkomen dat Toyota-rijders met een onbehagelijk gevoel de weg op zouden gaan.

Overigens zou veiligheid niet de enige klacht zijn die veel mensen over de Japanners hebben. Ook zou het uiterlijk niet erg spannend zijn. Hetzelfde geldt voor het innerlijk en de prestaties. Een facelift zou dan ook zeker geen overbodige luxe zijn, aldus veel automobilisten.

Afbeelding: Flickr account WillVision Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020