Excite

De opleving van de omafietsen in Nederland

De omafietsen zijn in Nederland een veel gezien en trendy verschijnsel. In grote steden als Amsterdam en Utrecht krioelt het van fietsers op de klassieke omafietsen. Veelal studenten zie je fietsen op oude omafietsen die rammelen aan alle kanten. Hoe authentiek dit ook klinkt of eruit ziet, het is uiteraard niet heel veilig. Gelukkig zijn deze bekende fietsen nu ook in veiligere versies te krijgen.

De moderne veilige omafiets

De omafietsen zijn nu helemaal terug van weggeweest en zijn zelfs moderner gemaakt. Middelbare scholieren en zelfs basisschool scholieren zijn te zien op deze fietsen op weg naar school en naar huis. De nieuwste omafietsen zijn veilig en voldoen aan alle eisen waar ze tegenwoordig aan moeten voldoen in Nederland. Geen roestende plekken of een open kettingkast, maar een glimmende splinternieuwe omafiets die veilig en comfortabel is.

De beste merken

Nieuwe omafietsen zijn te krijgen in diverse winkels in Nederland van verschillende merken. De beste fietsmerken die omafietsen verkopen zijn merken als Gazelle, Sparta en Batavus. De omafiets van Gazelle is de 'Tour Populair' en van Sparta heet de omafiets 'Granny'. Batavus heeft geen naam voor de omafiets, maar heeft wel een uitgebreide collectie aan omafietsen.

Extra luxe omafiets

Het merk Batavus is in 2002 begonnen met de modernisatie van de omafietsen in Nederland. De omafietsen worden nu gezien met extra bagagedrager aan de voorzijde en veiligere verlichting. Daarnaast is zelfs een omafiets te vinden die voorzien is van een versnelling. Een extra bagagedrager, handrem en versnelling maken de omafiets extra luxe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021