Excite

Omafiets: Tijdloos model voor jong en oud

De meeste fietsen die nu verkocht worden, barsten van de snufjes. Voorvorkvering, veel versnellingen en anti-lekbanden. Wil je lekker back to basic, dan kun je eigenlijk niet om de omafiets heen.

Robuust, zwart en tijdloos. Zo is de omafiets eigenlijk het best te omschrijven. Wars van snufjes, die kunnen immers alleen maar stuk gaan. Tijdloos, omdat het model al tientallen jaren meegaat. Jong en oud fietsen op de omafiets. Zelfs postbodes gebruiken het vaak jaren als dienstfiets. En dat is niet zo vreemd. Omdat er verder geen luxezaken op gemonteerd zijn kan er weinig stuk gaan bij normaal gebruik. De stevige bagagedrager lenen zich bij uitstek voor zware fietstassen. Maar ook het vervoeren van een passagier is een koud kunstje op de omafiets.

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor een paar honderd euro ben je de gelukkige bezitter van een echte omafiets. Ga je voor een van de bekendere merken dan ben je wel iets meer geld kwijt, maar dan ben je ook verzekerd van topkwaliteit met bijbehorende garantie.

Ook via internet is er een levendige handel ontstaan in deze fietsen. Vaak zijn zogenaamde webshops wel voordeliger dan een speciaalzaak, maar mocht je dan een beroep willen doen op garantie kan het een stuk lastiger zijn om hier gebruik van te maken. Mocht je een paar honderd euro toch teveel vinden voor een fiets dan kun je natuurlijk altijd een tweedehands exemplaar kopen. Ze zijn immers niet voor niets onverwoestbaar!

Afbeelding: Flickr account huubvanhughten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019