Excite

Een klassieke omafiets met moderne handremmen

Een moderne omafiets is tegenwoordig ook te krijgen met handremmen, zonder daarbij het klassieke uiterlijk te verliezen. Steeds meer van dit welbekende Hollandse model is voorzien van moderne snufjes. Handremmen kunnen dan zeker niet achterblijven.

De moderne uitvoering

Uiteraard waren vroeger al genoeg gewone fietsen voorzien van handremmen. Voor de omafiets zijn handremmen echter meer een uitzondering. Gewoonlijk zijn dit eenvoudige simpele fietsen zonder te veel accessoires. Echter, zoals veel fietsen heeft nu ook de omafiets een moderne uitvoering gekregen. Het is daardoor veel makkelijker geworden om een omafiets met handremmen te vinden, vaak wel nog in combinatie met de klassieke achterwiel terugtraprem.

Omafiets Basic 3 speed

Op de webshop Matrabike staat de Omafiets Basic 3 speed. Dit is een 28 inch omafiets in een zeer moderne uitvoering met handremmen en terugtraprem. Naast de handremmen is de fiets ook voorzien van drie versnellingen Shimano Nexus. Verder zit er een stevige bagagedrager op, goede verlichting en jasbeschermers. Ondanks alle moderne snufjes, is het model van de fiets nog steeds herkenbaar als omafiets inclusief de fietsenstandaard op het achterwiel.

Batavus Old Dutch N3

Het fietsenmerk Batavus heeft de Old Dutch N3 in de aanbieding. Deze omafiets oogt ook als de klassieker maar kent tevens moderne snufjes inclusief handremmen. Op de website is dit model te zien in drie versies. De fiets heeft zwarte jassenbeschermers en een zwarte gesloten kettingkast. Verder is bij deze fiets het klassieke model van de omafiets heel goed in tact gebleven inclusief de achterstandaard. Deze Batavus laat zien dat moderne snufjes toegepast kunnen worden, zonder dat klassieke kenmerken verloren gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021