Excite

Olieprijzen gaan nog verder omlaag

  • © Getty Images
Er zat een kleine opleving in de olieprijzen, maar inmiddels zijn de kosten daarvoor toch weer aan het dalen. Dat komt door een toename in de voorraden van de Verenigde Staten. Dit zorgde er woensdag voor dat de olieprijzen weer behoorlijk onderuit gingen.

Woensdagmiddag maakte de Energy Information Administration (EIA), een overheidsinstantie, bekend dat er behoorlijk wat voorraden waren. Nadat de cijfers gepubliceerd werden, gingen de olieprijzen nog verder naar beneden. Ze stonden die hele dag ook al behoorlijk laag. Rond 16:45 werd er voor een vat Amerikaanse olie van 159 liter nog 36,64 dollar betaald.

Dit is een behoorlijke daling, namelijk eentje van 3,1 procent. Daarnaast daalde de prijs van een vat Brentolie ook al met 3 procent. Deze prijs kwam hierdoor uit op een bedrag van 36,65 dollar per vat. De lage olieprijs heeft ook voor Nederland positieve voordelen, hoewel die vaak pas wat later aan het licht komen. In de afgelopen jaren is de olieprijs steeds verder gedaald.

Dit heeft onder meer al geleid tot lagere energieprijzen, lagere brandstofkosten en lagere prijzen voor vliegtickets. Vaak werkt de verlaging met een vertraging van ongeveer een half jaar door. Zelfs als de olieprijzen nu zouden stijgen, betekent dat dat wij in principe nog ongeveer een half jaar kunnen profiteren van de lagere prijzen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021