Excite

Oldtimerverzekering voor voertuigen vanaf 25 jaar

Een goedkope oldtimerverzekering is geen weggegooid geld. De aankoop van een oldtimer is een flinke investering en met een verzekering mikken de verzekeraars in de eerste plaats op verzamelaars van oude voertuigen, maar iedereen die aan de voorwaarden voldoet, kan zo'n oldtimer verzekering afsluiten.

Oldtimer verzekering is goedkoop

Een oldtimer verzekering is veel goedkoper dan de klassieke autoverzekering. Oude voertuigen mogen immers in erg beperkte mate gebruikt worden. Het risico voor verzekeraars is zoveel kleiner. Maar wat zijn de voorwaarden waaraan eigenaars van oldtimers moeten voldoen, om zo'n oldtimer verzekering te kunnen afsluiten?

Wanneer spreekt men van een oldtimer?

Het afsluiten van een oldtimerverzekering is mogelijk voor voertuigen vanaf 25 jaar. Dat is het geval voor alle personenwagens, zowel voor privé- als dubbel gebruik als voor minibussen. Alle andere voertuigen moeten minstens 30 jaar oud zijn.

Oldtimer voor korte ritjes

Met oldtimers zijn alleen korte ritjes binnen een straal van 25 kilometer rond jouw woning, en tochtjes naar manifestaties voor oldtimers toegelaten. Oldtimers met een oldtimer verzekering moeten tussen zonsondergang en zonsopgang in de garage blijven.

Oldtimerverzekering wordt klassieke autoverzekering

Gebruiken we onze oldtimer voor onze dagelijkse verplaatsingen en komt je verzekeraar dat te weten, dan wordt jouw oldtimerverzekering automatisch omgezet in een dure autoverzekering. Veroorzaak je een ongeval met een onterecht gebruikte oldtimer, dan kan je dat veel geld kosten. Is de verzekeraar daarvan op de hoogte, en kan die aantonen dat je van alle voorwaarden op de hoogte was, dan zal je voor alle kosten zélf opdraaien. Was je niet op de hoogte, dan is jouw tussenkomst beperkt tot 250 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020