Excite

Occasions importeren wordt makkelijker

De procedure voor het importeren van occasions wordt versoepeld. Hierdoor wordt het makkelijker om een gebruikte auto in Nederland te krijgen. Op dit moment lopen veel mensen nog tegen problemen aan als ze een auto willen importeren. Met name het taxatierapport invullen blijkt een uitdaging te zijn.

Als mensen namelijk een taxatierapport gebruiken om de waarde van een auto aan te geven, in plaats van de koerslijst, accepteert de Belastingdienst dat vaak niet. Zij gaan uitsluitend uit van de koerslijst, maar die houdt weer geen rekening met beschadigingen of afschrijvingen. Mensen die een auto willen importeren kunnen dan naar de rechter, maar zullen voorlopig geen kenteken kunnen krijgen.

Veel mensen besluiten daarom om maar gewoon de hogere BPM-aanslag te betalen, maar hierop volgen weer klachten van bedrijven die particulieren begeleiden bij de import van auto’s. Om het importeren makkelijker te maken en tegemoet te komen aan de mensen die auto’s willen importeren, heeft Frans Weekers laten weten dat de procedure gaat veranderen en dat het kenteken eigenlijk direct wordt afgegeven. Als dan toch blijkt dat de aangegeven waarde te laag is, dan kan er een naheffingsaanslag komen. Dit kan dan ook weer aangevochten worden, maar in de tussentijd is het wel mogelijk om met de Nederlandse kentekenplaat rond te rijden. De maatregel wordt op dit moment voorbereid en zal uiterlijk 1 juli 2011 in werking treden.

Afbeelding: Flickr account Damors

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021